Agenda

www.wibauttuin.nl

Ledenbijeenkomsten 2020


  • zondag 8 maart 2020
  • zaterdag 9 mei 2020
  • zondag 5 juli 2020
  • zaterdag 5 september 2020
  • zondag 11 oktober 2020 gaat niet door


Ons groene buurtinitiatief de Wibauttuin wil een ecologische oase vormen voor grote en kleine wezens, die allemaal met elkaar te maken hebben. Wij mensen genieten van de tuin en het park, en hebben de wormen, lieveheersbeestjes en bijen daarbij hard nodig! Ze werken hard voor ons en we kunnen niet zonder elkaar. Door schuilplaatsen te maken en oude takken te versnipperen en te composteren, kunnen we ze helpen om de winter door te komen. En door te zorgen voor bloemen in het vroege voorjaar, kunnen ze straks weer een goede start maken na de winterslaap. Een tuin verbindt de buurt.


ComposthoopDe composthoop is onder handen genomen. Deze hoop moet nu rusten. Het is heel belangrijk dat er geen nieuw materiaal op gestort wordt. Bij deze daarom het verzoek de hoop met rust te laten en er geen nieuw materiaal op te storten!


Op de rechter composthoop kun je wel al je onkruid en ander groen materiaal uit je tuin kwijt, behalve grassen, onkruidzaden, bramen en wortelstokken van brandnetel en paardestaart. Knip alles klein voor je het op de composthoop gooit! Vooral takken en plantenstelen zijn anders niet te verteren. Knip, breek of hak stukken van 3 a 5 centimeter. Als iedereen dit consequent doet, scheelt het ons allemaal heel veel moeite en levert het voor iedereen veel sneller een mooie, fijne compost op.GEEN ETENSRESTEN OP DE COMPOSTHOOP I.V.M. RATTEN! ALLEEN TUINAFVAL!Copyright 2018 © All Rights Reserved